Jaargang | 2016 - 1
Datum | 10 maart
 

Header Bakkerij Van eigen deeg

Beste klant,

Hier is hij dan: onze eerste nieuwsbrief!

Natuurlijk hopen wij dat u vooral bij ons taarten, koekjes en andere lekkernijen bestelt, omdat u tevreden bent over onze kwaliteit en ambacht. Nog een andere reden kan zijn dat u ons leer/werkbedrijf, waar veel mensen een kans krijgen zich te ontwikkelen en een ambacht te leren, wilt steunen. Afgelopen jaar zijn er twee van onze medewerkers doorgestroomd naar betaald werk. Daar zijn we bijzonder trots op!

Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over onze ontwikkelingen qua producten. Zo maken wij nu 16 soorten vers gebak en hebben wij een kwaliteitsslag gemaakt met onze plaatcake die nu in een kartonnen vorm wordt geleverd. De kwaliteit is nu constant en het gewicht is toegenomen. Helaas hebben wij de prijzen daardoor iets moeten aanpassen, zoals u ook kunt lezen.

Ook brengen wij u hier graag op de hoogte van ontwikkelingen die onze mensen en onze bakkerij betreffen. In onderstaande artikel kunt u bijv. lezen over onze samenwerking met Bakker Hilvers. Wij zijn zo trots en blij dat we samen met Bakker Hilvers op 24 maart a.s. een bakkerswinkel met bakkerij openen aan de Broerenstraat in Arnhem. Deze winkel zal ook de naam VAN EIGEN DEEG zal dragen.

Ik wens u veel leesplezier,

Diane Bouwman

Bedrijfsleider Van eigen deeg

[CONTENT]

De bakkerij heeft het afgelopen jaar in samenwerking met Bakker Hilvers gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van haar produkten en aan het voortdurend leveren van deze hoge kwaliteit.

Nu dat is bereikt, is dit tevens  het moment om onze prijzen opnieuw te beoordelen. Voor het overgrote deel van onze produkten betekent dit geen of een zeer bescheiden prijsverhoging.

Met name voor de plaatcake is een wat sterkere prijsverhoging noodzakelijk, omdat de nieuwe plaatcake zo'n 350 gram in gewicht is toegenomen. 

De nieuwe prijzen gelden met ingang van 1 maart 2016.

Bakkerij Van eigen deeg en Bakker Hilvers gaan intensiever samenwerken onder het motto ‘Lekker anders’. Binnenkort openen zij samen een nieuwe winkel met een open bakkerij aan de Broerenstraat in het centrum van Arnhem. De winkel krijgt de naam ‘Van eigen deeg’ net als de bakkerij/winkel in Het Dorp. In de bakkerij zullen straks, verspreid over de week, zeker tien medewerkers met een afstand tot arbeid onder begeleiding van werkcoaches van Siza werkzaam zijn. De winkel zal worden gerund door Bakker Hilvers.

Diane Bouwman, bedrijfsleider bakkerij Van eigen deeg: “Ik heb aan de mensen op de werkvloer gevraagd wat hun droom is, wat ze willen bereiken. Voor ieder van hen geldt dat ze erkenning willen, gezien willen worden, een échte baan willen hebben.

Deze samenwerking met Bakker Hilvers is een ‘match made in heaven’. Met deze gezamenlijke bakkerij komen heel veel dromen uit. Onze mensen kunnen straks letterlijk zichtbaar voor iedereen, maar toch ook nog een beetje beschermd aan het werk in een écht bedrijf. De samenwerking brengt Bakkerij van Eigen Deeg meer kennis van het ambacht en biedt Bakker Hilvers de mogelijkheid om iets van zijn sociale karakter te laten zien.

De mensen op de werkvloer reageren heel enthousiast op de plannen, al leveren de veranderingen voor sommigen ook wel wat onrust op. Gelukkig is André Hilvers al een vertrouwd gezicht op de werkvloer en vragen de meeste medewerkers nu al of ze ook in de nieuwe winkel mogen werken. We zullen er iets op verzinnen dat iedereen aan bod komt.”

 

Wij zijn trots op iedere medewerker die bij de bakkerij een plek heeft gevonden om zich binnen zijn of haar eigen mogelijkheden te ontwikkelen.

In deze nieuwsbrief vestigen wij graag de speciale aandacht op Justin. Justin is onze meester-appelschiller en als wij schrijven meester, bedoelen wij ook daadwerkelijk meester. Er is geen andere medewerker die onze appels voor de appeltaarten zo perfect weet te schillen als Justin. Er ontgaat hem geen bruin plekje of schilletje.

Justin heeft autisme, maar is sinds zijn komst in de bakkerij een opener persoon geworden die graag een grap met zijn collega's uithaalt.

Zijn grote hobby's zijn de stoomtrein, de politie die boeven pakt (wij hoeven ons  geen zorgen te maken volgens Justin: hij en de politie pakken de boeven wel. Pfff, gelukkig maar) en Bassie en Adriaan.

Sinds eind november hebben wij een nieuwe bakker/leermeester in dienst. Ze heet Ans van Bon, 48 jaar en is een echte topper! Wij zijn allen zo blij met haar. Ans heeft ruim 30 jaar ervaring als banketbakker, is een echte mensen-mens en heeft het stuur op de bakkerijvloer stevig in de hand.

Ze draait nergens haar hand voor om, zoals laatst voor een bestelling waarbij ze samen met onze medewerkers 325 diverse soorten gebakjes klaar heeft gemaakt. Nu al zien wij dat onze mensen onder haar leiding flinke stappen maken in hun ontwikkeling. Daarnaast hebben we dankzij haar kennis en kunde een grotere diversiteit aan producten en is onze kwaliteit gegarandeerd.

Mocht u als klant nog specifieke wensen of vragen hebben, aarzel niet om ze aan Ans voor te leggen.