Waarom samenwerken?


 Feestelijke opening en achtergronden bij de samenwerking.

 

 

Op donderdag 14 april heeft burgemeester Kaiser van Arnhem feestelijk de nieuwe winkel van Bakkerij Van eigen deeg en Bakker Hilvers geopend.

 

Foto opening Onder de naam Van eigen deeg is de winkel met open bakkerij met het motto ‘Lekker anders’ gevestigd aan de Broerenstraat 23 in Arnhem.

 

Daarmee komt de grootste wens van de bakkers van de zorginstelling Siza tot werkelijkheid: “Brood bakken en verkopen op een plek waar wij gezien worden en meetellen in de maatschappij”.

 

Lees hier het artikel in De Gelderlander.

 

Droom

 

Diane Bouwman, bedrijfsleider bakkerij Van eigen deeg: “Ik heb aan de mensen op de werkvloer gevraagd wat hun droom is, wat ze willen bereiken. Voor ieder van hen geldt dat ze erkenning willen, gezien willen worden, een échte baan willen hebben.

 

eigendeeg3De verzelfstandiging van Bakkerij van Eigen Deeg past helemaal bij deze dromen, maar bleek tot nu toe in de praktijk niet eenvoudig te realiseren. De samenwerking brengt Bakkerij van Eigen Deeg meer kennis van het ambacht en Bakker Hilvers de mogelijkheid om iets van zijn sociale karakter te laten zien. Het traject naar verzelfstandiging is weliswaar anders gelopen dan gedacht, terugkijkend heeft het zo móeten lopen. Deze samenwerking met Bakker Hilvers is een ‘match made in heaven’.”

 

eigendeeg1Met onze gezamenlijke bakkerij in hartje binnenstad komen heel veel dromen uit. Onze mensen kunnen straks letterlijk zichtbaar voor iedereen, maar toch ook nog een beetje beschermd aan het werk in een écht bedrijf. Zo overbruggen we het soms nog té grote gat tussen de veilige omgeving bij Siza en individuele leerwerkplekken bij ‘echte’ bedrijven. De mensen op de werkvloer reageren heel enthousiast op de plannen, al leveren de veranderingen voor sommigen ook wel wat onrust op. Gelukkig is André Hilvers al een vertrouwd gezicht op de werkvloer en vragen de meeste medewerkers nu al of ze ook in de nieuwe winkel mogen werken. We zullen er iets op verzinnen dat iedereen aan bod komt.”

 

Mooie kansen

 

eigendeeg4Aike Hilvers, algemeen directeur Bakker Hilvers: “Wij hebben al jaren naast een doel van winstgevendheid een doel met betrekking tot sociaal en verantwoord ondernemerschap. We geven dat concreet vorm met een wekelijkse levering van een grote hoeveelheid brood aan de Voedselbank, maar ook door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk aan te bieden in ons bedrijf. Ook met Siza en hun bakkerij Van Eigen Deeg, hebben wij inmiddels goede ervaringen opgedaan. We zien heel veel mooie kansen en voordelen als we deze samenwerking uitbouwen.

 

eigendeeg2Onze medewerkers willen naast brood verkopen ook graag met een goed gevoel naar hun werk gaan. Een maatschappelijk doel maakt het werk extra leuk. Mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben een kans geven, zorgt ervoor dat je zelf ook dankbaar in het leven staat. Niet alles is vanzelfsprekend en af en toe klaar staan voor een ander verrijkt je eigen leven enorm! Daarnaast zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak bijzonder gemotiveerd en dat maakt het werken met hen leuk!”